Schuilers ontmoetten Schuilers

Onze Schuilkelder-groep is regelmatig op zoek naar nieuwe feiten en gebeurtenissen, uit het verleden, rondom schuilen in Maastricht. Donderdag 8 juni 2017, was er een bijeenkomst van oud-schuilers in Brouwerij Bosch in Wijck. Een bijeenkomst van oud-schuilers, is uniek.

Er komen niet alleen voor onze werkgroep interessante nieuwe feiten en gebeurtenissen aan het licht, maar er komt ook een groep mensen bij elkaar die hun, gezamenlijk, soms traumatisch, verleden delen.
De ontmoeting, het bij elkaar zijn, het naar elkaar luisteren, heeft ook een belangrijk sociaal aspect. Ook voor ons, als werkgroep.

De Schuilers hebben elkaars adressen genoteerd. Gezamenlijke, soms indringende momenten van SCHUILEN, werden uitgewisseld. Meegebrachte foto’s gingen de tafel rond. Familieleden, buren en medebewoners werden van elkaar herkend.

Zelfs onder de grond, tijdens schuilen voor vliegtuiggeweld, was er een Cabaretgroep actief, die de volwassenen en kinderen even uit hun benarde positie probeerde te laten zingen en lachen. Tijdens deze middag kwam de voor ons tot nu toe vrij onbekende Cabaretgroep  “CABARET VERGEET UW ZORGEN”, plotseling tot leven d.m.v. verhalen en foto’s.

De Schuilers en wij hebben genoten van deze middag en dat is toch ook een mooie extra dimensie voor onze werkgroep, tijdens het steeds objectief verzamelen van feiten uit het verleden.

Reacties zijn gesloten.