Film Album

Op deze pagina hebben wij de verschillende film/video opnamen verzameld, die de laatste jaren van en voor onze werkgroep Schuilen in Maastricht… zijn gemaakt. Een aantal van deze films ziet u ook op andere pagina’s, maar hier hebben wij ze in een album bij elkaar verzameld.

Expositie "Wereldoorlog 2"

Rondleiding door ons museum

Paul Ruth van RTV Maastricht maakte een reportage van ons schuilkeldermuseum. In deze film  leidt Jos Notermans  u rond, Herman Hartgerink vertelt over zijn eigen ervaringen met het schuilen in 1941.

Expositie "Koude Oorlog"

Rondleiding door ons museum

Paul Ruth van RTV Maastricht maakte een reportage van ons schuilkeldermuseum. In deze film leidt Jos Notermans  u rond door het expositiedeel Koude Oorlog.

Boekpresentatie

Cabaret en presentatie boek

Presentatie van het boekje ‘Schuilen in Maastricht 1940-1945’ van de Stichting Historische Reeks Maastricht. Cabaret tijdens de 2e WO in de kazematten van Maastricht.

Heropening museum

Na de coronatijd gingen we weer open

Op zondag 22-08-21 ging ons schuilkeldermuseum weer open na een lange “coronasluiting”. RTV Maastricht interviewde onze vrijwilliger Bram Borsboom over deze heropening . Dit was te zien in de nieuwsuitzending van RTV Maastricht op 9 juli 2021.

Bombardement 1941

Herdenking op 27-11-2016

Op zondag 27 november 2016 was het 75 jaar geleden dat in het hart van Blauwdorp een Engelse torpedobom viel. De burgerslachtoffers uit Blauwdorp werden herdacht tijdens een rondwandeling door de buurt. Daarna werd gezamenlijk het schuilkeldermuseum bezocht.

75 jaar bevrijd!

Verhalen van schuilers tijdens WO2

In het kader van 75 jaar bevrijding van Maastricht kwamen in deze extra lange aflevering van GoodVeurein van de Stichting Senior Centraal op RTV Maastricht mensen aan het woord die in de oorlog moesten schuilen in o.a. de Kazematten van Maastricht. Zij vertellen over hun ervaringen.