Flikken Maastricht in de Kazematten

De laatste aflevering van Flikken Maastricht 2021 speelde zich voor een klein deel af in de Kazematten en bij de toegang van ons schuilkeldermuseum aan het Minister Goeman Borgesiusplantsoen. Deze aflevering werd uitgezonden op 19 maart 2021. Het fragment van enkele minuten werd opgenomen op maandag 16 november 2020. Deze opnames duurden 4 uur. Hieronder ziet u fragmenten van de ‘Flikken’ in de Kazematten zoals deze op de televisie te zien waren.

Onze werkgroepleden Lidwien, Mieke en Leo faciliteerden en regelden de toegang tot de Kazematten via ons museum en waren er steeds bij. Lidwien schreef onderstaand verslag van deze opnamedag:

“Maandagochtend 16 november 2020 streek het Circus Flikken Maastricht neer op het Goeman Borgesiusplantsoen. 
Aanvang 9.00u. Binnen een half uur verschenen er diverse bussen/trailers en toiletwagens en stond het plein vol. 
Rood-witte linten werden er gespannen en tientallen Boa’s en gele hesjes namen het plein en het verkeer over. De bewoners waren middels een brief op de hoogte gesteld en toch bleef een zwarte Duitse Mini staan, waar deze niet moest staan, dus werd de situatie van het script aangepast. 

Het rek met gestalde fietsen, waaronder de vlucht-fiets werd op een andere plek gezet. Ja, het ging hier om een heuse ontsnappingspoging via de Schuilkelder, die nu even niet Schuilkelder was, maar een gewone kelder van een huis uit de stad. Het naambord van het museum werd afgedekt. 

Mieke en Leo en ik hoorden even bij de Crew en mochten ons binnen de afzetlinten bewegen en schoven regelmatig heen en weer met de klapstoeltjes van Gustaaf.

Een mobiele keuken met vers gebakken ” spek met ei” en broodjes en koffie werd voor de huizen in de Elisabeth Strouvenlaan opgesteld. Alle crew en acteurs werden “getemperatuurd” en in de mondkapjes gehesen.

Onder de grond verdwenen meters kabels, lichtschermen en camera’s, lampen en een rookapparaat.
Onder en boven werd druk gecommuniceerd via walkietalkies en werd er aangegeven, wanneer wij muisstil moesten zijn.

Veel ” ramptoeristen” uit de buurt en zelfs een serieuze open sollicitatie van een mevrouw uit de buurt met hond, die wel heel graag wilde figureren. Zij werd via een hesje naar een Flikken-website gestuurd, hetgeen mevrouw duidelijk erg jammer vond.

Na bijna 4 uur spektakel werd het hele plein schoongeveegd en reden de bussen met crew en opgerolde kabels richting Meerssen voor de tweede shoot van vandaag. Er volgt nog een derde in de avonduren. Of de ontsnapping is gelukt weet ik niet. Dat zien wij pas in  januari/februari/maart. Toch heeft het museum tijdens deze flitsende uren indruk gemaakt, want de mensen hadden veel vragen over de historie.”

De foto’s die zij ervan gemaakt hebben ziet u hieronder, samen met enkele screenshots uit de televisie-uitzending. Klik op de afbeeldingen om ze groter te bekijken.
Daaronder ziet u fragmenten van de ‘Flikken’ in de Kazematten zoals deze op de televisie te zien waren.

Reacties zijn gesloten.