Bezoek collega werkgroep uit Zeeland

Soms krijgen wij leden van een andere werkgroep op bezoek. Op zaterdag 25 september was dit een radio-zend-amateur-groep uit de provincie Zeeland. Zij beheren er ook een bunker en werkten mee aan de opnames van de film “De Slag om de Schelde”.
Zij arriveerden geheel in  stijl in twee oude militaire landrovers, met de zender-sprieten op het dak. Rugzakken om, allerlei soorten lampen, schepjes en rammelende ijzeren mok. Kortom, in volle bepakking kwamen zij binnen.

Het was voor hen een feest van herkenning in het deel van de Koude Oorlog. Zij konden zelf ook veel vertellen, weer andere details dan wij zelf weten, en dat werkte fantastisch. Ook over de technische installaties was men zeer onder de indruk. Mooie verhalen.

Het WOll-deel maakte veel indruk, vooral de instandhouding van de vitrines, de sfeer en de verlichting. Immers, deze mannen en vrouw wisten alles van vochtbestrijding op hun radio-draadjes.

Met heel veel eigen kennis in huis, maakt dit voor ons een speciaal bezoek aan de schuilkelder, met mooie verhalen en feitenkennis.

Hopelijk tot ziens!

Reacties zijn gesloten.